Novi koraki razvoja hokeja v Velenju

Novi koraki razvoja hokeja v Velenju
27. 9. 2016 hokej

Predsednik HZS Matjaž Rakovec ter generalni sekretar in športni direktor HZS Dejan Kontrec sta v sklopu obiskov v slovenskih klubih, na povabilo tamkajšnjega vodstva, danes obiskala Hokejski klub Velenje.

Na današnjem srečanju v petem največjem slovenskem mestu sta gostitelja, predsednik HK Velenje Matjaž Novak in podpredsednik Janez Slivar, vodstvu krovne hokejske organizacije predstavila delovanje kluba ter načrte in želje za prihodnost. Trenutne aktivnosti kluba so osredotočene zlasti na delo mlajšimi kategorijami hokejistov, med katerimi jih nekaj že sedaj trenira tudi v Celju.

Ob tej priložnosti je vodstvo velenjskega kluba izrazilo interes za polnopravno članstvo v Hokejski zvezi Slovenije, zato bo klub v naslednjih dneh posredoval tudi uradno vlogo za sprejem pod okrilje HZS. Njen predsednik Matjaž Rakovec je podprl prizadevanja velenjskih hokejskih privržencev, da naredijo nov korak v razvoju hokejskega športa v tem delu Slovenije. Predsedstvo HZS bi o omenjeni vlogi HK Velenje lahko odločalo že na svoji prihodnji seji, predvidoma v začetku naslednjega tedna.

V želji po nadaljnjem razvoju velenjskega hokeja bo Hokejska zveza Slovenije, po besedah športnega direktorja Dejana Kontreca, v tej fazi zagotovila določeno pomoč tako v opremi, kot s trenerskim kadrom. Gostitelji so vodstvu HZS danes predstavili tudi pogoje za svoje delo na pokriti ledeni ploskvi v Velenju. V luči dejstva, da ti zaenkrat v celoti ne ustrezajo tekmovalnim zahtevam, je vodstvo hokejske organizacije predstavilo svoje načrte v zvezi z izgradnjo montažnih ledenih dvoran po Sloveniji, izmed katerih bi v prihodnje ena lahko bila postavljena prav v Velenju, ta pa bi tako imel priložnost postati center razvoja hokeja v Savinjsko-šaleški regiji.