Rekreacija

Potenje kot v savni, peko─Źe noge, dihanje ┬╗na ┼íkrge┬ź ÔÇŽ

Hokej na ledu je izredno lepa ┼íportna zvrst tudi z rekreacijskega vidika, vendar dokaj naporna. Odvisno od nivoja igre, je za hokej na ledu potrebne relativno veliko, predvsem varnostne opreme. Je zelo energijsko potratna mo┼ítvena ┼íportna zvrst. Ob primerni opremi in ┬╗─Źisti┬ź igri mo┼żnosti po┼íkodb niso velike.

Izredno pomembna je drsalna tehnika, ki vklju─Źuje tako gibanja naprej kot nazaj. Ker gre za mo┼ítveni ┼íport, je tudi pri rekreacijskem igranju hokeja na ledu zelo dobrodo┼íel dober mo┼ítveni duh, saj imajo tako vsi igralci kar najve─Ź od igre. Agilnost, spretnost igralcev pride do izraza predvsem v igri s pakom, torej v vodenju in preigravanju s pakom med drsanjem. Bolj izra┼żena vzdr┼żljivost in vzdr┼żljivost v mo─Źi igralcu omogo─Źa bolj dolgotrajno igro na visokem nivoju.

Zelo pomembno je, da se nivo igre in s tem varnostne opreme prilagodi znanju udele┼żencev. Na vseh nivojih igre je nujno upo┼ítevati dolo─Źene zakonitosti, saj lahko v nasprotnem primeru hitro pride do precej hude po┼íkodbe (npr. palica je ves ─Źas, tudi med drsanjem, na tleh, paka se ne dviguje od tal, pak se potiska, ne udarja ÔÇŽ).

V letu 2008 smo s pomo─Źjo donaterjev in z lastnimi zbranimi sredstvi kupili dve kompletni opremi za vratarja. S tem je rekreacija za nas, ─Źlane, postala tisto pravo, saj se sedaj resni─Źno naigramo pravega hokeja na ledu.