Rekreacija

Potenje kot v savni, pekoče noge, dihanje »na škrge« …

Hokej na ledu je izredno lepa športna zvrst tudi z rekreacijskega vidika, vendar dokaj naporna. Odvisno od nivoja igre, je za hokej na ledu potrebne relativno veliko, predvsem varnostne opreme. Je zelo energijsko potratna moštvena športna zvrst. Ob primerni opremi in »čisti« igri možnosti poškodb niso velike.

Izredno pomembna je drsalna tehnika, ki vključuje tako gibanja naprej kot nazaj. Ker gre za moštveni šport, je tudi pri rekreacijskem igranju hokeja na ledu zelo dobrodošel dober moštveni duh, saj imajo tako vsi igralci kar največ od igre. Agilnost, spretnost igralcev pride do izraza predvsem v igri s pakom, torej v vodenju in preigravanju s pakom med drsanjem. Bolj izražena vzdržljivost in vzdržljivost v moči igralcu omogoča bolj dolgotrajno igro na visokem nivoju.

Zelo pomembno je, da se nivo igre in s tem varnostne opreme prilagodi znanju udeležencev. Na vseh nivojih igre je nujno upoštevati določene zakonitosti, saj lahko v nasprotnem primeru hitro pride do precej hude poškodbe (npr. palica je ves čas, tudi med drsanjem, na tleh, paka se ne dviguje od tal, pak se potiska, ne udarja …).

V letu 2008 smo s pomočjo donaterjev in z lastnimi zbranimi sredstvi kupili dve kompletni opremi za vratarja. S tem je rekreacija za nas, člane, postala tisto pravo, saj se sedaj resnično naigramo pravega hokeja na ledu.